Wie dit blog een beetje volgt, weet dat we dol zijn op virtueel rondjes fietsen in wielerspel Zwift. Nu het WK achter de rug is en het wielerseizoen definitief voorbij, organiseren we met Het is Koers een Post-Worlds Group Ride in Zwift.

hikzwiftOp dinsdagavond 18 oktober om 20.30 uur gaan we van start voor twee rondjes London Loop (in totaal ongeveer 30,5 km: een uurtje fietsen). Het is een groepsrit, geen wedstrijd, dus we rijden op een tempo van gemiddeld 2,2 Watt/kg onze rondjes. Omdat we ook de befaamde Box Hill moeten beklimmen en iedereen dat waarschijnlijk op eigen tempo doet, wachten we op de top op elkaar. Het idee is dat we in de herfst en winter met enige regelmaat een Zwift-groepsrit gaan doen.

Een leuke nieuwe feature van Zwift is dat je je van te voren voor een rit kunt aanmelden via de Zwift Mobile Link app (iOS / Android). Daar zoek je naar Events en bij 18 oktober zie je de Het is Koers Post-Worlds Group Ride staan. Meld je daar aan en je krijgt voor de start netjes een melding – en bovendien draag je tijdens de virtuele rit dan automatisch het fraaie Het is Koers-shirt.

Nog geen ervaring met Zwift, maar wel zin om het uit te proberen? Dat kan met een free trial (14 dagen geldig). Heb je een Strava Premium-account, dan kun je Zwift tot eind dit jaar twee maanden lang gratis uitproberen. Ook leuk. Het is wel handig om eerst te checken of je uitrusting aan de systeemeisen van Zwift voldoet. http://zwift.com/get-started

Hopelijk zien we je de 18e op de Londen Loop!

De details

  • Dinsdag 18 oktober om 20.30 uur
  • Parcours: London Loop, 2 rondjes
  • Sociale rit, dus we rijden een gematigd tempo 2,2 W/kg
  • Achtergebleven renners worden opgewacht op de top van Box Hill
  • Iedereen is welkom!

P.S. Wil je al eerder het Het is Koers-shirt dragen in Zwift? Druk dan in het spel op de P-toets en tik deze promo code in: HIKKIT32616 – there you go!

londonloop

Bron: Zwiftblog / Veloviewer

 

Bas Van Eijk
Laatste berichten van Bas Van Eijk (alles zien)