Het is Koers! organiseert in de wintermaanden een maandelijks criterium competitie op het Richmond Flat circuit in Zwift.

Aanvang: Iedere donderdag 20:00 (Aanmelden via Zwift)
Afstand: 45 kilometer
Registratie: Zwiftpower (zorg voor de connectie!)

HetisKoers! organiseert vanaf oktober 2018 een nieuw klassement op Zwift onder de naam HIKCRIT. Het doel is om aantrekkelijke wedstrijden te houden op het vlakste parcours op Zwift: Richmond flat. Dit parcours is per ronde 5,1 km lang en kent slechts 11 hoogtemeters. Er zijn dus geen heuvels als in de andere parcoursen op Zwift, waar lichtgewicht renners steevast het hazenpad kiezen. De wedstrijden vinden altijd plaats in Richmond, ook als de huidige wereld in Zwift een andere is. Per maand zal per categorie een klassement opgemaakt worden. De winnaars zijn dan voor die maand King/Queen Of Richmond.
De wedstrijden zullen aantrekkelijk zijn voor alle renners. Samenwerken in teams kan een voordeel geven. Tactiek wordt belangrijker (ontsnappen of de sprint afwachten), in plaats van het alleen maar zo hard mogelijk oprijden van een heuvel. En sprinters maken ook kans om te winnen.

De wedstrijden zijn op donderdagavond om 20 uur, 45 km lang (vanuit de start naar het parcours en dan nog 8 rondes) en duren voor de snelste renners ongeveer een uur. De wedstrijden kunnen dankzij het parcours prima gebruikt worden als training buiten het wegseizoen. De eerste wedstrijd is op 4 oktober 2018.

 

 

Bas Van Eijk
Laatste berichten van Bas Van Eijk (alles zien)