De voorkeur gaat sterk uit naar een slimme trainer.

Een slimme trainer praat middels ANT+ of Bluetooth met de software van Zwift en vanuit het spel wordt de weerstand geregeld. Het meest voor de hand liggende voorbeeld is dat wanneer u een virtuele helling op fietst, de weerstand groter wordt naar mate het stijgingspercentage toeneemt. Dit is logischerwijs ook afhankelijk van uw gewicht. Hier vindt u een overzicht van alle geschikte trainers.

Daarnaast ervaart u minder weerstand wanneer u in het wiel van een enkeling of een groep zit. Fietst u alleen wordt de weerstand berekend op basis van uw lengte. Hoe groter, hoe meer weerstand.

Heeft u geen slimme trainer dan kunt u nog steeds gebruik maken van Zwift. U heeft dan op zijn minst een snelheidsmeter of vermogensmeter nodig die kan praten met Zwift (via Bluetooth of ANT+) en een klassieke trainer die door Zwift wordt ondersteund. De software berekend dan op basis van uw snelheid en / of vermogen in combinatie met rekengegevens verkregen door het ijken van de trainer een geschatte snelheid.

Uit ervaring kunnen we u vertellen dat het gebruik van een slimme trainer de fietservaring binnen zwift erg versterkt. U heeft al een slimme trainer vanaf +/- 3oo euro.

 

 

Bas Van Eijk
Laatste berichten van Bas Van Eijk (alles zien)