De voorkeur gaat sterk uit naar een slimme trainer.

Een slimme trainer praat middels ANT+ of Bluetooth met de software van Zwift en vanuit het spel wordt de weerstand geregeld. Het meest voor de hand liggende voorbeeld is dat wanneer u een virtuele helling op fietst, de weerstand groter wordt naar mate het stijgingspercentage toeneemt. Dit is logischerwijs ook afhankelijk van uw gewicht. Hier vindt u een overzicht van alle geschikte trainers.

Daarnaast ervaart u minder weerstand wanneer u in het wiel van een enkeling of een groep zit. Fietst u alleen wordt de weerstand berekend op basis van uw lengte. Hoe groter, hoe meer weerstand.

Heeft u geen slimme trainer dan kunt u nog steeds gebruik maken van Zwift. U heeft dan op zijn minst een snelheidsmeter of vermogensmeter nodig die kan praten met Zwift (via Bluetooth of ANT+) en een klassieke trainer die door Zwift wordt ondersteund. De software berekend dan op basis van uw snelheid en / of vermogen in combinatie met rekengegevens verkregen door het ijken van de trainer een geschatte snelheid.

Uit ervaring kunnen we u vertellen dat het gebruik van een slimme trainer de fietservaring binnen zwift erg versterkt. U heeft al een slimme trainer vanaf +/- 3oo euro.

 

 

Bas Van Eijk

Bas van Eijk werkt thuis en ziet daarom alles van de Tour. En de rest van de wielerkalender. Werkt soms vanaf de Wahoo Kickr in Zwift.
Bas Van Eijk

Latest posts by Bas Van Eijk (see all)